't Wapen van Zandvoort
eten & drinken 

Wij zijn ondernemer van het jaar 2022!! 

Facebook is altijd up to date!

Nieuws

Feed

02-02-2022, 11:38

Derde donderdag LIVE

Elke derde donderdag van de maand live muziek bij 't Wapen, akoestisch, semi-akoestisch, singer-songwriters, solo's , duo's, trio's, allerlei genres. En dit is voorlopig de planning! 17 februari Mike Janmaat...   Meer


<< Nieuwer


Al een aantal jaar mogen wij ons heel gelukkig prijzen met een fantastische groep mensen die ons geholpen heeft om 't Wapen te brengen waar het nu is. Heel veel kleine en wat grotere projecten hebben we al kunnen realiseren en uiteraard hoeven we niet uit te leggen dat we deze steun juist in 2020 heel hard nodig hebben gehad! Als dank voor die steun organiseren we in een normaal jaar hele gezellige avondjes voor deze groep en hopen dat we dat in 2021 ook misschien weer mogen doen.
We kunnen niet vaak genoeg zeggen BEDANKT!!
Wilt u ook vriend van t Wapen worden? mail dan naar vriendenvanhetwapen@gmail.com  of stuur een appje

#vriendenvanhetwapen


Vriend van 't Wapen worden? 

Welkom op onze website!

 

't Wapen van Zandvoort, het oudste café van Zandvoort gelegen aan het mooie Gasthuisplein. Het café stamt uit 1890 , althans dat dachten wij!! Maar een onlangs verkregen document uit de archieven van de Haarlemsche Courant, over de openbare verkoop van een bomschuit, leert ons dat het in 1832 al  de gelagkamer het Wapen van Zandvoort heette en daarmee komt er dus écht een einde aan de discussie welk café het oudste van Zandvoort is. Het café kent een rijke geschiedenis. 

 't Wapen is tegenwoordig weer een levendig café met een zeer gevarieerde groep vaste en frequente bezoekers, het café ligt weliswaar midden in het centrum, maar niet direct aan een doorgaande weg, toch weet menig toerist dit mooie plekje in Zandvoort te vinden. Ook het Gasthuisplein heeft een mooie geschiedenis waarover in het naastgelegen Zandvoorts museum van alles over te zien en te lezen is. 

Aan het Gasthuisplein ligt ook zich het Gasthuishofje een rijksmonument en zeker een bezoekje waard. 

Aan de overkant van ons mooie café vindt u Circus Zandvoort waar u terecht kunt voor een gokje of een spelletje in het casino en tevens bevindt zich hier een bioscoop waar dagelijks films gedraaid worden voor jong en oud.

 

 Foto: januari 2019 't Wapen in de sneeuw